De beste manieren om openslaande garagedeuren te isoleren

Openslaande garagedeuren bieden meerdere voordelen. Ze zijn eenvoudig te onderhouden, brengen flexibiliteit met zich mee en hebben een traditionele stijl. Eén van de nadelen van openslaande garagedeuren is dat ze minder goed geschikt zijn om de garage te isoleren. Vanwege hun traditionele stijl en eenvoudige constructie, bevatten ze vaak meer kieren waar lucht doorheen zou kunnen. Wanneer u vaak aanwezig bent in uw garage, zou dit problemen kunnen veroorzaken. Daarom hebben wij de meest effectieve manieren uitgeschreven om uw garage te kunnen isoleren! Lees nu hoe u alsnog kunt genieten van geïsoleerde openslaande garagedeuren.

Oplossing 1: isolerende panelen

Een van de meest effectieve manieren om openslaande garagedeuren te isoleren, is door isolerende panelen te installeren. Deze panelen worden geplaatst aan de binnenkant van de garagedeuren en dienen als extra barrière tegen warmteverlies en koude lucht. De isolerende panelen zijn vaak gemaakt van polystyreen of polyurethaan schuim; materialen die vaker terug te zien zijn bij isolerende oplossingen. Wanneer u isolerende panelen gebruikt, kunt u de energie-efficiëntie van uw garage verbeteren en tegelijkertijd de temperatuur in de garage beter reguleren.

Oplossing 2: tochtstrips en rubberen afdichtingen

De meest voorkomende bron van warmteverlies bij garagedeuren, zijn de kieren en openingen rondom de garagedeuren. Tochtstrips en rubberen afdichtingen maken het mogelijk om deze tocht te minimaliseren. Doordat de tochtstrips en afdichtingen gemaakt zijn van flexibel materiaal, zoals rubber of siliconen, sluiten ze nauw aan op de deur en kunnen ze nog beter koude lucht buiten houden. Door de strips en rubberen afdichtingen aan te leggen, kunt u openslaande garagedeuren tochtvrij maken.

Oplossing 3: dubbel glas

Wanneer uw openslaande garagedeur ramen bevat, kan het installeren van dubbel glas een handige manier zijn om de isolatie te verbeteren. Tegenwoordig zijn bijna alle glazen in garagedeuren standaard uitgevoerd met HR++ thermopane glas. Dit is een extra sterk materiaal wat warmte- en koudeverlies tegengaat. Met het gebruik van HR++ thermopane glas profiteert u trouwens niet alleen van verbeterde isolatie, maar ook van een verhoogde geluidsisolatie, waardoor eventuele geluidsoverlast van buitenaf wordt verminderd.

Zorg nu voor goede isolatie met de openslaande garagedeuren van Online Garagedeur

Wilt u dat uw openslaande garagedeur beter isoleert? Neem dan contact met ons op om te kijken wat we voor u kunnen betekenen. We zullen samen in gesprek gaan zodat we een advies en vrijblijvende offerte op maat kunnen aanbrengen en samen tot de geschikte oplossing kunnen komen.

Bij Online Garagedeur hebben wij een uitgebreide selectie aan hoogwaardige garagedeuren van diverse kleuren, materialen en stijlen om perfect aan te sluiten bij uw huis en voorkeuren. Geniet niet alleen van het stijlvolle ontwerp, maar ook van de duurzaamheid en eenvoudige installatie van onze garagedeuren. Ontdek ons assortiment van sectionaaldeuren en openslaande deuren.

Informatie

Categorie: blog
Datum: 22 augustus 2024